Saturday, November 28, 2015

Alahai IKEA...

Salam...

Semua orang tahu kot yang IKEA dah buka cawangan kedua di Cheras dan opening dia 19 Nov yang lepas. Anak aku pun teruja nak pergi sebab dekat sangat2 dengan office aku ni.

Aku bukanlah peminat IKEA satu masa dahulu dan sekarang juga sebab tu la baru sekali je aku jejak kan kaki ke IKEA Damansara tu.

Aku tak tahu nak beli apa kat sana walaupun aku rasa banyak jugak la barang yang harganya sangatlah berpatutan dan mampu milik.

IKEA Damansara tu hanya 10 minit je dari rumah aku dan yang IKEA Cheras ni 5 minit je dari office aku. Kalau jalan kaki 10 minit la kot. Dah dua minggu buka tapi aku tak pergi lagi ni walaupun aku tengah ada list barang nak beli ni.

Aku nak beli dua barang ni je dulu..penting sangat-sangat.


Kenapa nak beli shoe pocket tu? Sebab terlalu banyak stuffed animal kat rumah aku dan selalu sangat bersepah, so aku nak letak belakang pintu bilik mainan. Kalau diorang nak main pun tak de la diorang punggah semua keluar cari mana satu yang diorang nak kan...



Side table tu kenapa aku beli? Saje je..beli sikit sikit...kalau beli banyak-banyak macam banyak je duit keluar. Target adalah meja dulu. Nanti kerusi ni pulak...

Senang sikit budak2 tu nak menguli doh. Ayik main atas lantai je..habis lekat kat lantai.

Gambar credit dari IKEA dan google

2 comments:

  1. Syok nye ikea 5 minit je! ni tempat faveret aku dulu. Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..tapi sampai hari ni aku tak pergi lagi tau..

      Delete